Un nou acord de difuzare ar putea anunța sfârșitul fazei de consolidare a A-League și s-ar putea întâmpla mai devreme decât era anticipat.

Noul sezon va începe la 7 octombrie, cu Brisbane găzduind Melbourne Victory și FFA șeful lui David Gallop deține o speranță că tranzacția va fi imprimată înainte de acel moment. Cum se poate îmbunătăți Federația de Fotbal din Australia după ce a Unibet Romania fost prezentat în 2015? | Joe Gorman Citește mai mult

“Există o fereastră acolo, dar acum este una slabă”, a declarat el reporterilor vineri în Perth. Șefii Ligii au făcut puține încercări de a-și ascunde teama la o acoperire proastă și la promovarea de către SBS a postului free-to-air (FTA). Un nou acord care ar permite radiodifuzorului pe termen lung Fox Sports să-și vândă o parte din drepturile unei rețele Unibet comerciale mai mari ar putea se întâmplă în această lună dacă rațele se vor alinia.

“Suntem într-o perioadă exclusivă de negociere cu Fox Sports, care expiră la sfârșitul lunii septembrie.Suntem în dialog constructiv “, a spus Gallop.” După cum înțelegem, toate rețelele de liber schimb sunt interesate și acele conversații se întâmplă de Unibet asemenea…între FTA și Fox. ”

Dacă o înțelegere nu se va face înainte de sfârșitul ferestrei exclusiviste a lui Fox la sfârșitul lunii, Optus – care a făcut o plângere cu o cifră de 63 de milioane de dolari raportată anual la Fox – ar putea să se repete .

Gallop a spus că sunt “cu siguranță” interesați. “Ei au făcut o investiție Unibet masivă în EPL…nu putem vorbi în mod activ cu aceștia în această perioadă (de exclusivitate), dar au indicat un apetit puternic pentru A-League “. Cluburile sunt pline de speranță de o valoare semnificativă față de drepturile actuale de 40 de milioane de dolari , care a inclus calificările anterioare de la Socceroos și Cupa Asiatică din 2015. Dincolo de o înțelegere, ochii vor fi înălțați spre locul în care liga ar putea crește. South Sydney, Auckland, Canberra și Geelong sunt toate regiuni Unibet posibile pentru noile cluburi.

Gallop a sugerat că vor fi selectate pe parcursul următorului contract de patru ani și vor fi în vigoare pentru următorul.

” s-ar aștepta, în următorii câțiva ani, să avem un calendar mai precis cu privire la momentul în care expansiunea se va întâmpla și unde “, a spus el.” Va fi un moment important în creșterea A-League, dar , ca majoritatea sporturilor din Australia, am făcut greșeli cu Unibet expansiunea în trecut.

“Pentru cluburi…și împărțirea plăcilor pe mai mult de 10 căi, nu ne putem permite să facem o greșeală de extindere.