En magert serie av sine egne standarder i Sør-Afrika om vinteren har forlatt milepælen som henger i fire måneder. Englands rekordleder scorer nå at tidlig sommerform for Essex vil bidra til å skrubbe seg av fort i torsdagens første Test med Sri Lanka på Headingley.

“Det ville bety mye, og jeg håper jeg kan Unibet komme dit før i stedet for å snakke om noe annet,” sa Cook, som bare ville være 12. Testbatsman over 10 000 . “Det er en stor milepæl når det gjelder folk som har gjort det tidligere.Det vil være flott å score de 36 løpene, legg det til sengs, og fokus på det jeg har gjort de siste 10 årene. “Steven Finn beholder England spot for første test mot Sri Lanka Les mer

< p> bort fra sine egne prestasjoner ser Unibet odds bonus uten innskudd cook utsikt over england som holder alle ni test troféer på slutten av sommeren som en inspirasjon, selv om banen til dette litt innviklede målet begynner på en bakke med noen få nydelige glade minner for laget . 2-1-seieren i Sør-Afrika betyr at de er de siste seierne i serie mot sju testnasjoner, med Sri Lanka og Pakistan, de to turneringssidene i sommer, de resterende landene på deres to- slå liste.Det er en oppfinnet utfordring av forskjellige typer – Zimbabwe ble sist spilt i 2003, med Jimmy Anderson den eneste overlevende fra den serien – men en som ikke har gått tapt på de nåværende spillerne, hvorav flere allerede har snakket om muligheten til å være en gulrot for sommerens testkrickett. Han sa: “Jeg tror det ville være en stor suksess. Folk har snakket om det, og jeg tror ikke det er noen skade hvis det inspirerer oss. Men faktisk å Unibet oppnå det vil være hardt arbeid.Det kommer ikke til å bli gitt til oss mot to gode sider. ”

Headingley, der den internasjonale sommeren begynner, har vært Englands minst produktive bakken på hjemmemarkedet i nyere tid, men med bare en seier og fire nederlag fra sine siste seks kamper i Leeds – noe Cook sier er en for statistikerne, i stedet for laget, å være bekymret for. Blant dem var Sri Lankas 100-runse seier for to år siden. Under den kampen, på den fjerde natten, ble han snakket om å frata kapteinskapet av sin kone, Alice, da rancoren fra den tidligere vinterens askevann i Australia og Kevin Pietersens eksil fra siden fortsatte å romme på.

Spurte hvor nær han kom til å stå ned på den tiden, svarte Cook: “Nær nok tror jeg. Nær nok til at du ikke vil komme nærmere.Jeg har aldri virkelig Energybet slutte på noe. Jeg hadde sannsynligvis omtrent to prosent igjen i meg og sa om du går ut nå, har du fortsatt litt mer å tilby den siden virkelig. Så jeg antar at jeg er sta, sannsynligvis. Jeg ønsker egentlig ikke å bli kjent som en quitter. ”

Englands formuer har forbedret seg siden, med Cook crediting en” god blanding “av anciennitet og ungdom i siden.Det er imidlertid fortsatte spørsmålstegn i topp rekkefølge, med installasjonen av Alex Hales som Cooks siste åpner – den åttende siden Andrew Strauss pensjonerte – bærende liten frukt i Sør-Afrika og Nick Compton, på No3, fading i den Energybet velkomstbonus odds serien etter en Match-vinnende start i Durban.

Cook, som selv har gjennomsnittet 23 i de fire testene, sa: “Inntil noen virkelig griper denne muligheten som åpen og negler det så vil det alltid være spørsmålstegn. Alex er i besittelse, og måten han spilte i en dags-serien mot Sør-Afrika – med fem poeng over 50 – viste at han ikke bare var en T20-spesialist. Han spilte riktig cricket og kaster ikke bare Energybet ballen.

“Som alltid med disse tingene vil du få en stor poengsum for å prøve å bevise det til folk og gjøre det konsekvent.Det er hans utfordring, og det er det samme for Nick også. Han fikk en veldig god 85 i Durban, og det var bare fire spill siden.Fyren er en fighter, og han må bare slappe av og spille. ”

Med Cook bekrefter Steven Finns plass i siden som den tredje seamen i angrepet til den første Testen, over den ujevne Jake Ball, betyr at James Vince er den eneste Energybet forandringen fra laget som vant i Johannesburg i januar for å forsegle den vekk serien.

James Taylor, hvis pensjon på grunn av hjertesykdom åpnet seg på nr. 5, utmerkede seg da 2-1 seierfelt på kortben og vender mot den lange rekkefølgen for å erstatte ham under lokket, blir Compton når seamers bowler og Vince for spinner Moeen Ali. Den srilankiske kapteinen Angelo Mathews brukte sin pre-match pressekonferanse til å utvide “kjærlighet og støtte” til ofre for nylige flom og jordskred hjem, med voldsomt regn som førte til en fryktet dødsfall på 150 personer i den sentrale regionen Kegalle.

p> Mathews støttet sin side, som vil ha svarte armbånd i løpet av den første Testen, og vil være uten nøkkelen seamer Dhammika P rasad på grunn av en skulderskade, for å spille fryktløs cricket i serien mens innrømmende sømningsforhold utgjør deres hardeste utfordring.