Već osvajači Seasidersa završe sezonu hostingom Huddersfielda ove subote, a navijači postavljaju predstabilnu utakmicu protiv predsjednika Karl Oystona. Facebook Twitter Pinterest Kip Stan Mortensena iz Blackpoola, na slici u lipnju 2010.Fotografije: Slike povratnih stranica / REX Shutterstock

Grupa navijača Skupine Blackpoola Povjerenje i Tangerine Knights nazvali su 2. svibnja “Sudnji dan” slijedeći Oystonovu deklaraciju u kolovozu kako bi kritičari trebali “suditi na kraju sezone “Tijekom prosvjeda ovog vikenda, obožavateljima je zatraženo postavljanje suvenirnica i poruka u podnožju kipa Mortensena na 62. obljetnici njegovog hat-trika u Bet365 klađenje uživo pobjedi FA kupa.

Međutim, sve što se trenutno nalazi u kipu je postolje nakon što je lik u međuvremenu nestao u utorak, s tim da nitko u Blackpoolu nije na raspolaganju za komentiranje razloga za njegovo uklanjanje.

Policija Lancashirea Povezujući se s Blackpoolom prije vikendašnjih prosvjeda, rekli su da nisu tražili da se kip skine i da je takav poziv napravio klub.

Glasnogovornik Tangerine Knights Stephen Smith nazvao je njegovo uklanjanje ” Krajnje sramote “i vjeruje da je potez motiviran Ovaj vikend ožujak.Jon Rhodes (@GazetteRhodes) I najnoviji na #bfc #judgementday i nestanak statua Stan Mortensen #wheresmorty pic.twitter.com/hUkHA1ELFHApril 28, 2015

“Mislim da je uklanjanje Kipa je previše slučajno s vremenom planiranog prosvjeda tijekom vikenda “, rekao je Smith. “Uklanjanje je krajnje sramotno.Karl Oyston je znao da planiramo staviti suvenirnice u podnožju kipa, s obzirom da je to bila 62. obljetnica Mortensenovog hat-trik u Wembleyju. “Ovaj vikend demonstracije bit će samo najnoviji protiv Oystona i Njegova obitelj nakon prosvjeda protiv njih prije nego što se izvukla s Readingom ranije ovog mjeseca kada su navijači bacali jaja na poleđini redateljskih kutija, kao i bacajući vatru i vatromet ispred glavnog recepta u West Standu.

Prošle sezone utakmica protiv Burnleya zaustavljena je u više navrata dok su navijači bacali mandarine i teniske loptice na teren, a bijes protiv obitelji Oyston se tek proširio.

Unatoč predsjedateljskim tvrdnjama Takve emisije nezadovoljstva neće promijeniti način na koji on radi, pokazivanje vjerojatno neće završiti uskoro. “Karl je rekao da to ne utječe na njega, mislim da je sada jasno da su mu prosvjedi došli do njega , Dodao je Smith. “Naš krajnji cilj je da ga uklonimo iz snage iz kluba i nastavit ćemo se prosvjedovati sve dok se to ne dogodi.” Facebook Twitter Pinterest Stan Mortensen Blackpoola pada na zemlju dok postiže drugi cilj svog benda na putu do završetka šešira – u finalu FA kupa 1953. godine.Fotografija: Popperfoto / Getty Images