De indiske kyllingbaronene til Venkys, som inspirerte tusen fuglspisser, mens de uvitende organiserer Blackburns nedstigning fra toppnivået i 2012, forblir ansvarlige, men mye har endret seg på Ewood Park. Til tross for vedvarende utfordringer er det ny ro, selv optimisme. Ikke den dårlige optimismen som førte eierne til å trompet deres intensjon om å signere Ronaldinho og David Beckham og swagger inn i Champions League etter å ha overtatt i 2010, men et fornuftig håp at klubben har gjenopprettet sine sanser og beveger seg fremover igjen. Gary Bowyer fortjener mye takk for det.

Bowyer var 41 da han ble forfremmet fra bagasjerommet og ble fastansvarlig i mai 2013.Denne avtalen var som en belønning for hans stopp av fargen som hadde truet med å sende Blackburn tumbler helt inn i League One, da han i løpet av en vaktmester ved roret fikk de resultatene som reddet klubben fra en annen ydmykelse. Rolig intelligens begynte å bli brukt, selv av Venkys ledere, som snart lettet seg for hjelp fra Shebby Singh, den selvstilte “globale rådgiveren” som ble skylden for mange av klubbens avvik fra visdom, inkludert den dårligstatte avtalen Av fire andre ledere i sesongen der Bowyer endte med ansvar.

Bowyers første hele sesong var en triumf over galskap, da klubben som hadde kuttet med nedrykning i løpet av den foregående kampanjen, fullførte bare to poeng under Avspillingssteder.Eierne følte at forbedringen var god nok til å gi Venkys nye troverdighet slik at folk faktisk ville tro på dem da de i slutten av forrige sesong tilbød en offentlig unnskyldning for bookmaker odds bonus tidligere misadventures og sa: “Vi har lært noen svært verdifulle og kostbare leksjoner . ”

Den stilen som Blackburn avsluttet den kampanjen på – gikk ubeseiret i sine siste 12 kamper – drev håper de ville utfordre seg hardt for kampanjen denne sesongen. Det har ikke blitt så bra som det, da den innledende viften Bowyer brakte, har gått ut i inkonsekvens, men i teorien kunne de fortsatt gå opp. Onsdagens 2-1-seier på Sheffield Wednesday satte dem tiende i bordet med 11 kamper å gå.Brudd på 13-punkts gapet mellom dem og sjetteplass Brentford ser svært lite ut, og forlater FA Cup som sin rute til herlighet.

Slår Liverpool bort, er bare marginalt mer sannsynlig enn å skyte inn i spillestedene . Mens Blackburn hadde nytte av tidligere runder fra det faktum at Stoke og Swansea nettopp mistet sine beste spillere, på grunn av skaden til Bojan Krkic og Wilfried Bonys avgang, kan Brendan Rodgers i helgen markere så sterk en Liverpool-serie som han ønsker. Og Blackburn er utarmet.

Josh King, som scoret tre av sine fire klubbmål i sesongen i seieren over Stoke, vil savne kampen på Anfield på grunn av en hamstringskade.Bowyer har også store bekymringer i forsvaret, ettersom Shane Duffy, Jason Lowe og Alex Baptiste er skadet, og Grant Hanley er en stor tvil. Det er klubbens anstrengelse at Canada under 21 internasjonale Doneil Henry ble rushed rett inn i startlinjen mot onsdag Etter å ha blitt signert på lån fra West Ham som nødhjelp. Han utmerkede seg sammen med Matt Kilgallon som Blackburn hevdet sin første seiersjanse i to måneder.

Blackburn har kanskje ikke vært nødt til å ta seg til beredskapsforanstaltninger – og kunne ha vært i mer realistisk strid mot forfremmelse – hvis de hadde kunnet Å kjøpe i januar. De smale mid-season-oppkjøpene i forrige år av Tom Cairney, Craig Conway og Rudy Gestede ga klubben ny fart for slutten av den siste kampanjen.Alle tre har fortsatt å spille bra denne sesongen, spesielt Gestede, og toppscorerens prestasjoner har tiltrukket de rike beundrernes oppmerksomhet og motvirket også den svake dimmen av Jordan Rhodes flamme.

Bowyer kunne ikke bruke i Januar-overføringsvinduet på grunn av overføringsembargoen pålagt klubben for å bryte med økonomiske fair play-regler, slik at Blackburn strekkes.Klubben håper de vil få embargoen løftet om sommeren – for å gjøre at de må vise et tap på mindre enn 6 millioner kroner – men selv om de lykkes, vil de ha en jobb som holder fast på de mange spillerne som ikke er ute av Kontrakt: De vil ikke bry seg om å skaffe høyverdige som den tidligere engelske målvakten Paul Robinson, som ikke har blitt brukt siden september, men de ønsker å beholde King, Kilgallon og Lee Williamson, samt spillere som fortsatt er i etterspørsel. Kontraktert, hovedsakelig Gestede. Det vil uten tvil være mange referanser i oppbygningen til Cup-slipsen til den største dagen i Blackburns historie, som brakte et nederlag på Anfield, men likevel avsluttet med Kenny Dalglishs lag som ble kronet i 1995 Premier League-mestere.For å vinne på søndag og lykkes etterpå, må Bowyer vise seg å være mer i formen av Jack Marshall, Blackburn-lederen som kort ledet klubben til toppen av engelsk fotball i 1963 med en improvisert side kalt “Marshall’s Misfits ”.